03 március 2016

Az Abarth a 2016. évi Genfi Autószalonon

 

  • Az Abarth bemutatja a 124 Spidert a világnak
  • Az új 2016-os versenynaptár
  • Megnyílik a hivatalos Abarth közösség, a „Skorpióság"
  • Abarth csomagok, ajándéktárgyak és tartozékok a standon kialakított Mopar területen
  • Középpontban az Abarth 695 Biposto Record és az Abarth 595 Competizione

 

Az Abarth nagyszerű hírrel: az Abarth 124 Spider világpremierjével tér vissza a nemzetközi színtérre, és teszi tiszteletét a 2016. évi Genfi Autószalonon. Az 1970-es években a Fiat első rali Európa-bajnoki címét megszerző roadster szellemi örököse egy olyan vidám természetű, minden konvencióval dacoló autó, amelyet legendás elődjéhez hasonlóan az élvezetes vezethetőség emblematikus alakjaként őriz majd meg emlékezetében az autós történelem. A 124 Spider, mint minden vérbeli Abarth modell, a vezetési élményt és a nagy teljesítményt tekinti létezése elsődleges céljának, és rendelkezik mindazon tulajdonságokkal, amelyekkel még a legigényesebb autóvezetők elvárásait is képes maradéktalanul kielégíteni.
Olyan jellemzőkről van szó, mint a hátsókerékhajtás, a kifinomult felfüggesztés, vagy a 170 lóerős, négyhengeres 1.4 MultiAir benzinmotor, amely kézi vagy a kormányról kapcsolható Sequenziale Sportivo automata sebességváltóval (mindkettő hatfokozatú) rendelhető. A modell stílusa és arányai a dinamizmus legkiválóbb megnyilvánulási fajtájától tanúskodnak, az áramvonalas sziluettől az elnyújtott motorházfedélen át a hátsó tengely közelébe tolt ülésekig, amelyekből tökéletesen lehet „érezni az utat." A modell belső terének kialakítása ugyancsak azt a részletekbe menő gondossággal megkomponált, nagy teljesítményre törekvő igyekezetet tükrözi, amely legendássá tette a Skorpió jelét magukon viselő autókat. Az újdonság biztonsági és kényelmi felszereltsége a legmagasabb igényeket is kielégíti.

 

Abarth 695 Biposto Record

Az új modell mellett a látogatók az Abarth 695 Biposto Record típust is megismerhetik: ez az a modellváltozat, amely a Carlo Abarth által a monzai versenypályán megdöntött negyedmérföldes és ötszáz méteres gyorsulási rekordok ötvenedik évfordulójára készült. A modell exkluzív Modena sárga fényezést kapott Tar Cold szürke díszítésekkel; a karosszéria oldalán zománcozott „695 Record" embléma látható. A motorházfedél alatt egy 190 lóerőre növelt teljesítményű 1.4 T-jet benzinmotor gondoskodik a megfelelő menetteljesítményekről: a modell végsebessége 230 km/óra, álló helyzetből 5,9 mp alatt gyorsul 100 km/órára. Ez a különleges kiadás számos műszaki jellemzőjét kifejezetten versenyautókból emelte át: ilyen a titánból készült, könnyű hátsó bukókeret, a 18 colos keréktárcsák, a túlméretes Brembo fékrendszer, az Akrapovič kipufogók, az állítható lengéscsillapítók, vagy a mechanikus, önzáró differenciálmű.

 

Abarth 595 Competizione

Az Abarth mérnökeinek a versenypályákon szerzett tapasztalatából táplálkozó modell: az Abarth 595 Competizione is reflektorfénybe áll Genfben. A modell Euro6-os 1.4 T-Jet motorja Garrett turbó segítségével teljesít 180 lóerőt. A motorhoz ötfokozatú kézi vagy Abarth szekvenciális robotváltó csatlakozik, a végsebesség 225 km/óra. A modell Full Black fekete színben jelenik meg a standon.

 

Autóversenyzés

Az autóversenyzés szerves része az Abarth genetikájának, és a 2016-os évad reményeink szerint rendkívül intenzív lesz. Olyan versenysorozatokról lesz szó, mint az Abarth Trophy, amelyben Abarth 500 Assetto Corse és Abarth 695 Assetto Corse Evoluzione modellek állnak rajthoz; vagy az olaszországi és németországi Formula 4 bajnokságok. Mindezeken túl idén először veterán modellek is versenybe szállnak az Abarth Cup Classics díjért.

 

Digitális tartalom

Március elsején nyílik a „Skorpióság", a világ egyetlen hivatalos Abarth közössége, amely Abarth tulajdonosokat, gyűjtőket, márkaklub-tagokat és rajongókat tömörít. A scorpionship.abarth.com weboldalon a megfelelő adatlapot kitöltve bárki jelentkezhet a közösségbe. Induláskor Olaszországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Svájcban és Franciaországban lesz aktív a közösség, majd májustól Európa-szerte beindul a program. A „Skorpióság" tagjai előtt izgalmas kalandok, promóciók és versenyzési lehetőségek nyílnak meg, továbbá exkluzív rendezvényeken vehetnek részt, ahol találkozhatnak a márka rajongóival.

 

Stand

Az Abarth genfi standjának részletei az Officine Abarth hangulatát idézik, vasgerendákkal, nyers betonnal, és elpörgő abroncsoktól fényes fémpadlóval. A nagyközönség mintha egy valódi szerelőműhelyt látogatna meg, ahol egy műszerész precizitásával dolgoznak egy különleges motoron.
Ez Carlo Abarth hagyatéka, a kézi mestermunka, a folyamatos technológiai fejlődés és a teljesítmény világa. Az Officine Abarth ma egyszerre történelmi emlékhely és a messzi jövőbe tekintő bázis: az új Abarth 124 Spider világpremierjének optimális helyszíne. 

 

 

utolsó videók

összetett keresés

Keresés...

Feladó
Címzett
Keresés

Kép


Download

Kapcsolódó képek


Csatolt file